Haber

CHP’li Çakırözer, Silivri Cezaevi’ndeki Gezi Tutuklularını ve Gazetecileri Ziyaret Etti: “Türkiye’nin Utancı, Demokrasi, Adalet ve Hukuk Devleti…

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Parkı davası tutukluları Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Tayfun Kahraman ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile gazeteciler Merdan Yanardağ ve Barış Pehlivan’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. . Çakırözer, ziyaretinin ardından; “Türkiye’nin ayıbı, demokrasinin utancı, adaletsizliğimizi, hukukun üstünlüğünü en iyi gösteren durumdur” dedi.

CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakırözer, dün İstanbul’un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi’ne bir dizi ziyarette bulundu. Çakırözer, yaklaşık 6 yıldır cezaevinde olan Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Tayfun Kahraman ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 500 gündür cezaevinde olan gazeteciler Merdan Yanardağ ve Barış Pehlivan ile bir araya gelerek ANKA’ya konuştu. Ziyaretinin ardından Haber Ajansı cezaevi önünde. .

“OSMAN KAVALA 6 YILDIR BÜYÜK HUKUK İLE CEZAEVİNDE”

Ziyaret ettiği kişilerin cezaevinde olması; Türkiye’de demokrasinin, hukukun üstünlüğünün adaletsizliğin boyutunu gösterdiğini belirten Çakırözer, şöyle konuştu:

“Gazeteci Barış Pehlivan 3 haftadır burada, insanlar sürekli bu cezaevinden yani açık cezaevinden tahliye edilirken. Hangi insanlar, tutuklular, uyuşturucu, tecavüz, çocuk istismarı gibi suçlardan hüküm giymiş kişiler, Mafya erken tahliye ediliyor, İnfaz Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle Barış Pehlivan içeri girmek zorunda kaldı ve infaz düzenlemesinden yararlanamadığı için burada yaklaşık 8 ay açık cezaevinde kalmaya zorlandı. Hakkında kesinleşmiş bir karar yok. Onun da bir mesajı var. Onları da okuyacağım. Öte yandan Osman Kavala, burada tutulmaya devam ederse kasım ayı başında kapalı cezaevinde. Cezaevinde 6. yılı var, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin haksız tutukluluk kararı var, kendi mahkemelerimiz beraat etti, karar verdi, buna rağmen 6 yıldır büyük bir hukuksuzlukla cezaevinde tutuluyor.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜK UTANCI”

Tekrar konuştuğum Can Atalay, Hakan Altınay ve Tayfun Kahraman 7 Eylül’de 500’üncü günlerinde olacaklar, 500 gün içeride kalacaklar. Baktığınızda davaları şu anda Yargıtay’da, henüz sonuçlanmış değil. Ne yazık ki haklarındaki karar kesinleşmeden, iddianameleri boşken burada tutuluyorlar. Gazeteci Merdan Yanardağ da haksız ve hukuksuz bir şekilde kapalı cezaevinde tutuluyor. Türkiye’nin büyük ayıbı. İşte iki gazeteci, işte bir milletvekili, seçilmiş milletvekili olmasına rağmen, seçimlerin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen cezaevinde tutuluyor. Türkiye’nin en iyi şehir planlamacılarından ve Türkiye’nin en iyi düşünürlerinden Tayfun Kahraman, Hakan Altınay cezaevinde. Türkiye’nin utancıdır, demokrasinin ayıbıdır, adaletsizliğimizi, hukukun üstünlüğünü en iyi şekilde gösteren durumdur. Açıklamaları var. Bunları sizin aracılığınızla tek tek okumak istiyorum.”

BARIŞ PEHLIVAN: Tecavüzcüler, çocuk istismarcıları her gün çıkıyor

Barış Pehlivan, Çakırözer aracılığıyla aktardığı mesajında ​​şunları söyledi:

“Her akşam düzenli olarak bu cezaevindeyim ve bu sayımda her gün birkaç kişinin kaçtığını öğreniyorum. Hiç düşünmeden teslim oldum yani oradan kaçıyorum vs. ama hâlâ infaz hakiminin hakkım olan bir yazıdan yararlanmaya karar vermesini bekliyorum. “Tecavüzcüler, tacizciler var. Onlara tanınan bu hakkın bana verilmemesi bu ülkenin ayıbıdır.”

TAYFUN KAHRAMAN: BU ÜLKE HALKININ BİLİNCİNE GÜVENİYORUZ

Tayfun Kahraman, yaklaşık 500 gündür cezaevinde kaldıklarına dikkat çekerek, “500 gündür bu hukuksuzluğu yaşamamıza rağmen hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Bu ülke halkının vicdanına güveniyoruz. İnanıyoruz.” ve şunu bilin ki, 500 gün boyunca bizi burada hukuksuz bir şekilde tutanlara karşı en güçlü ses milletimiz olacaktır. Yakın gelecekte güzel günler dileriz’ mesajını verdi.

HAKAN ALTINAY: TOPLUM ADALETSİZLİĞE KARŞI AMA SİGORTAYA KARŞI ısrarlara karşı

Utku Çakırözer, Hakan Altınay’ın sözlerini de şu şekilde aktardı:

“Toplumun çoğunluğunun yani yüzde 60’tan fazlasının Gezi davasında kendilerine yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı olduğunun bilindiğini ancak bu haksızlığın ısrarla dile getirildiğini söyledi. ‘Toplum adaletsizliğe karşıdır’ dedi. ama ne yazık ki adaletsizlikte ısrar ediyorlar.’ Bunun Türkiye’nin ve milletimizin menfaati ve menfaati olduğunu söyleyen Erdoğan, iddianamede aleyhlerinde hiçbir delil bulunmadığını bir kez daha belirterek, Yargıtay’dan bu ilk derece mahkemesinin kararını bozmasını beklediklerini belirtti. mümkün olur olmaz.

CAN ATALAY: HATAY’IN SU İHTİYACINI ÇÖZMEYE ODAKLANMALIYIZ

Çakırözer, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın mesajına ilişkin şöyle konuştu:

“Benden önce İYİ Parti Milletvekili (Selçuk Türkoğlu) kendisini ziyaret etmişti. Öncelikle Meclis’te temsil edilen diğer partilerin de bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa karşı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisi Hatay Milletvekilidir, kendisidir. 4 aydır kendisini seçen Hatay halkıyla görüşemiyor ancak Hatay’daki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu nedenle iki mesajından ilkinin Hatay ile ilgili olduğunu, bu konuya odaklanılması gerektiğini belirtti. yani bu ihtiyaçların karşılanması.

“SİLİVRİ’DEN ERİNÇ SAĞKAN’I selamlıyorum”

Adli yılın açılışını ve orada verilen mesajları yakından takip ettiğini söyledi. İlk konuşmasını avukatları ve onları temsilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’a yaparak selamlarını iletti. Yanlış bulduğunu belirterek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın sözlerine 2022 yılında başlayan ve maalesef 2023 yılında da devam eden sansürü kınadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: ‘Yeni Anayasa değil; En azından hukuki tartışma için bile Türkiye’de demokratik bir tartışma zemininin olması gerekiyor. Bu şartlarda dahi görüş ve eleştirilerini dile getiren Silivrili avukat Erinç Sağkan’ı selamlıyorum.”

MERDAN YANARDAĞ: TÜRKİYE’NİN TASARRUFLARI BU ENGELLEYİ KIRACAK, ŞİRKETİ KIRACAK

Merdan Yanardağ ise Avrupa şampiyonu Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nı tebrik etti. Yanardağ, Çakırözer aracılığıyla şu görüşleri dile getirdi:

“Kadın voleybolcularımızın şampiyonluğuna gösterilen tepki bile Cumhuriyetimizin başarılarının bu ülke insanı için ne kadar büyük bir erdem olduğunu ortaya koymuştur. Voleybol takımımızın başarısı bir Cumhuriyet zaferidir. Böyle olmazdı. Cumhuriyet başarıları ve ilerici birikimi olmayan bir kadın voleybol takımı. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye hedeflediği özgürlük ve demokrasiden giderek uzaklaşarak karanlık, totaliter bir rejime sürükleniyor, özgürlüklerin olduğu bir ülke haline geliyor. Basın ve ifade imkanlarının yok edilmesi ve Nazi hukukunun uygulanması, hak ve özgürlüklerimin ihlal edilmesi, hukuka aykırı yollarla tutuklanmalarım, Barış Pehlivan’ın hakkı olmasına rağmen infaz cezasından yararlandırılmaması, Milletvekili Can Atalay’ın halen cezaevinde olması, işaret ettiğim gerici, faşist, totaliter rejimin önemli göstergeleridir.Türkiye’nin ve bu toprakların aydınlanması ve demokratik birikimi bu ablukayı kıracak, bu komployu kıracaktır. Bunun için demokratik ve cumhuriyetçi güçlerin birliği gerekli, vazgeçilmezdir. Basın ve ifade özgürlüğünün kararlı bir şekilde savunulması bunun ilk adımını oluşturacaktır. Hukukun üstünlüğüne inanan Türkiye’nin cumhuriyet güçleri kendi çocuklarını korumalıdır. Buna inancım tam.”

Cezaevindekilerin mesajlarını okuyan Çakırözer, “Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğü için verdikleri çabalardan dolayı sizlere, ANKA’ya ve tüm meslektaşlarımıza, basın kuruluşlarına ve gazetecilere teşekkür ediyorum. Bunların başında Türkiye’de sivil toplum savunucularının, hak savunucularının, iş adamlarının ve aktivistlerin haklarını savunduğunuz için teşekkür ediyorum.”

agin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu