İş

Crane NXT, OpSec Security’yi 270 milyon dolara satın alacak

NEW YORK – Özel amaçlı bir satın alma şirketi olan Investcorp Europe Acquisition Corp I (NASDAQ:IVCB), OpSec Security’nin 270 milyon dolar nakit karşılığında Crane NXT, Co. şirketine satıldığını duyurdu. İşlem, yeniden yapılandırılmış bir işletme birleşimi anlaşmasının (BCA) parçasıdır ve Kopenhag merkezli bir fikri mülkiyet yönetim firması olan Zacco’yu OpSec’ten ayırmaktadır.

OpSec’in elden çıkarılmasının, BCA’nın diğer işlemlerinden bağımsız olarak 2024 yılının 2. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Investcorp Europe Yönetim Kurulu şu anda Zacco ile potansiyel olarak birleşmek için değiştirilmiş bir BCA’yı değerlendiriyor ve herhangi bir ilk iş birleşmesini tamamlamak için 17 Aralık 2024’e kadar bir süre uzatımı isteyecek.

Investcorp Europe Yönetim Kurulu Başkanı Hazem Ben-Gacem, OpSec’in cazip bir değerleme ile satılmasının, şirketin Zacco ile değiştirilmiş BCA’yı değerlendirirken hissedarların değer elde etmesine olanak tanıdığını belirtti. OpSec’in elden çıkarılmasından elde edilen net gelir, BCA’nın işlem kapanışı veya feshi üzerine serbest bırakılmak üzere emanette tutulacak.

Investcorp Europe, OpSec’in elden çıkarılması ve BCA değişikliği ile ilgili ek ayrıntıları www.sec.gov adresinden erişilebilecek olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunacaktır.

Zacco yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahiptir ve fikri mülkiyet varlıkları ve hizmetlerine yönelik yaşam döngüsü yaklaşımıyla tanınmaktadır. Şirketin OpSec’ten ayrılması, fikri mülkiyet hakları ve stratejik danışmanlık hizmetlerindeki temel tekliflerine odaklanarak bağımsız bir varlık olarak faaliyet göstermesine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Aralık 2021’de halka açılan Investcorp Europe Acquisition Corp I, iş hizmetleri, tüketici ve yaşam tarzı, niş üretim ve teknoloji sektörlerine odaklanarak Batı ve Kuzey Avrupa’da birleşme, satın alma ve benzer iş birleşmelerini kolaylaştırmak için kuruldu.

Bu haber bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkulu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu